Spring til indhold

Vejledning til vanding af økologiske plantesæk

Vanding af plantesæk, plantejord samt krydderurtejord

Første gang du skal vande Farmergødnings økologiske kompost produkter, skal du være særlig opmærksom på at jorden kan være våd-/fugtig fra start og derfor er det nødvendigt at teste jordens vandindhold før plantning og vanding, så sikrer du det bedste resultat! Farmergødning har derfor sammensat denne lille vejledning til nem vanding.

Plantning og tilvanding

Ved brug af økologiske kompost produkter fra Farmergødning, køber du en vare der er 100% spagnumfri. produkterne indeholder plantejord fremstillet af komposteret dybstrøelse fra økologiske kvægbesætninger, komposteret økologisk pileflis. Da plantejorden er et naturprodukt, vil den indeholde mere fugt end traditionelle produkter og  der forekomme små forskelle i plantesækkenes vandindhold, derfor er det vigtigt at du mærker om jorden er fugtigt eller våd før plantning.

Farmergødning anbefaler følgende:

  • Tag en håndfuld jord fra plantesækken herefter formes en lille klump jord og klemmes til sidst.
  • Kan du klemme vanddråber ud af klumpen, skal du undlade at plante i plantesækken og vente 1 – 5 dage, til jorden er fugtig.
  • Kan du ikke klemme vanddråber ud af klumpen, men blot føles tilpas fugtig kan du nu plante i plantesækken, undlad dog at vande før efter nogle dage.

Du kan vælge at hjemkøbe en digital Blumat måler, til måling af jordens vandindhold udtrykt i forskellige enheder. Vi anbefaler værdierne som ses i Tabel 1.

Vanding efter plantning

  • Tjek vandindholdet i din økologiske kompost med en digital Blumat måler
  • Følg anviste reference værdier i tabellen. 
  • Har du ikke mulighed for at tjekke jordens vandindhold med en digital Blumat måler, kan du tage en lille håndfuld jord og klemme den med hånden. Jorden skal føles fugtig og ikke afgive vand dråber.