Sphagnumsfri jord

Hvad er sphagnum

Sphagnum er et organisk materiale, der stammer fra nedbrudte mosser og planter i moser. Det har længe været brugt i havebrug og landbrug på grund af dets fremragende evne til at holde på vand og næringsstoffer. Dog har opgravning af sphagnum en betydelig negativ klimapåvirkning.

Når sphagnum udgraves, frigives store mængder kuldioxid (CO2), som ellers er lagret i mosernes dybe lag. Dette bidrager væsentligt til drivhuseffekten og global opvarmning. Desuden ødelægger udvindingen af sphagnum værdifulde økosystemer og reducerer biodiversiteten.

Hvad er sphagnum

Hvorfor vælge sphagnumfri

At vælge sphagnumfrie dyrkningsmedier er et skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Ved at bruge alternativer til sphagnum, støtter du den bæredygtige udvikling og bevarer Danmarks moser, som spiller en vigtig rolle i CO2-binding. Desuden fremmer du udviklingen og brugen af bæredygtige alternativer, hvilket sender et stærkt signal til producenterne om, at der er efterspørgsel på mere miljøvenlige løsninger.

Samtidig kan du som forbruger, kigge ud i haven og se blomstrende planter og saftige grøntsager og med god samvittighed. Måske smager grønsagerne endda lidt bedre?

Hvorfor vælge sphagnumfri

Anderledes at arbejde med?

Sphagnumfri jord kræver en lidt anden tilgang end traditionel sphagnumholdig jord. Den har ofte en anderledes struktur og kan have forskellige vandholdende evner. For at sikre optimal plantevækst, skal du være opmærksom på jordens fugtighed. Jorden kan have tendens til at tørre ud i toppen, men at have rigeligt ved rødderne. Mærk derfor lidt ned i jorden. Det kan også hænde. at jorden kræver lidt mere vand end hvad du tidligere har givet din sphagnumjord.

Det er også vigtigt at vælge den rigtige type sphagnumfri jord til dine planter, da der findes forskellige blandinger, der er skræddersyet til specifikke behov. Har du spørgsmål om brugen af sphagnumfri dyrkningsmedier, er du altid velkommen til at kontakte os for mere information og vejledning. Du kan kontakte os her: ”kontakt”

Prøv vores nye sphagnumfri produkter: ”Sphagnumfri Krukke- og Plantejord”, ” Sphagnumfri Så- og Priklejord” samt ” Sphagnumfri Plantesæk” som alternativer til sphagnumblandinger, der sikrer sunde vækstbetingelser for dine planter.

sphagnumfri produkter