Økologisk Plantegødning

Pose: 10 Liter

Økologisk Plantegødning 4-1-1 er plantebaseret gødning fremstillet af næringsrige planter. Plantegødning fra Farmergødning er plantebaseret økologisk gødning, fremstillet af næringsrige planter der er dyrket på godkendte økologiske landbrug. Økologisk giver effektiv næring til planter overalt i haven, på friland og i drivhuset. Gødningen er desuden velegnet indendørs – til stuens potteplanter.

Økologisk Plantegødning er fri for spirrende ukrudtsfrø, den sviger ikke planterne og kan udstrøes i alt slags vejr. Økologisk Plantegødning er desuden velegnet til veganere. Bemærk at gødningen ikke bør graves ned, men skal blot kultiveres med det øverste lag jord. Hvis gødningspillerne ligger oven på jorden kan der komme svampe (muglignende) stoffer, når gødningen kommer i forbindelse med fugt og varme. Planterne tager ikke skade af disse svampelignende stoffer. De er et naturligt led i nedbrydningen så næringsstofferne kan frigives.

Produktdata

Sådan gør du:

Gødningstypen: 4-1-1 benyttes der hvor der hovedsageligt er brug for nitrogen (N). Denne blanding indeholder mindre fosfor (P) og kalium (K). Gødningen bør bruges hvor der i forvejen er gødet med fosfor (P) og kalium (K).

Køkkenhaven: 7-10 kg. gødning pr. 50 kvm. Tilføres i det tidlige forår for at opnå fuld virkning i hele vækst perioden. I takt med planternes behov for næring frigives gødningens næringsstoffer.

Drivhuset: 500-750 gr. gødning pr. kvm. planteareal. Denne dosis er nok til hele vækstperioden. Tilføres ved udplantning og i hele resten af sæsonen skal planternes blot passes med vanding.

Stueplanter: Næringsbehov pr. år: Små: ca. 20 gr., Mellem: ca. 40 gr., Store: ca. 50 gr., Meget store: ca. 70 gr. Gødes med halv dosis to gange om året ved at trykke gødningspillerne 1-2 cm. ned i pottejorden.

Prydhaven: Blomsterbede, buske, hække og græsplæne 5-15 kg. pr. 50 kvm. Der gødes kun en gang i hele vækstperioden.

Såjord: 100 liter sphagnum tildeles 750 gr. Økologisk Plantegødning.

Priklejord: 100 liter sphagnum tildeles 1-1,5 kg.

Indhold: 10 kg Økologisk Plantegødning 4-1-1 Granulat. Fra økologiske landbrug.

Deklaration

Organisk stof: 80%
Tørstof: 88%
Nitrogen total: 4
Vandopløselig nitrogen: 0,2%
Vandopløselig fosfor: 0,6%
Vandopløselig kalium: 1,3%
Calcium: 0,4%
Magnesium: 0,3%
Svovl: 0,3%